Even voorstellen: Onze stagiair Dawey

Sinds afgelopen maandag (11 april) is Dawey bij ons aan de slag gegaan als stagiair. Hij zal dan ook regelmatig de stem zijn die u hoort op het moment dat u naar ons kantoor belt.

"Ik ben 18 jaar en geboren in Enschede. Woon daar overigens nog steeds. Vanaf deze week zit ik dus nu hier bij Wigger van het Laar; ik moet mijn collega's uiteraard nog leren kennen, maar de eerste indruk is goed. Ze zijn hier heel behulpzaam.


Nu is het vooral nog inlezen en mijn collega's leren kennen. Op den duur zal ik mijn collega's hier gaan ondersteunen. Qua persoonlijke ontwikkeling zit ik hier ook wel goed; ik studeer nu nog juridisch administratieve dienstverlening, maar wil graag deurwaarder worden. Dus als ik deze studie heb afgerond ga ik of HBO rechten doen voor meer kennis, of direct voor de deurwaardersopleiding in Utrecht.


Die keuze moet ik nog maken, maar daar heb ik nog wel even de tijd voor. Ik ga nu eerst nog een jaar stage lopen en zoveel mogelijk ontdekken en leren over het incasso- en deurwaardersvak.


Wat me aanspreekt in de aanpak van Wigger Van het Laar? Ik denk dat het incasseren met een menselijke touch. Iedereen denkt dat deurwaarders moeten schreeuwen en zware druk uitoefenen om te zorgen dat mensen betalen… Hier denken ze daar anders over, dat vind ik wel interessant. Volgens mij krijg je ook met rustig praten, communiceren, veel meer voor mekaar.


Dat was 'm eigenlijk wel! Oja, m'n hobby's…; ik sta elke zaterdag in de goal bij Rigtersbleek in Enschede. Als keeper."