De voordelen van een professioneel incassobureau inschakelen

Wanneer een klant een factuur niet betaalt, kan dit voor een onderneming serieuze financiële problemen veroorzaken. Of het nu gaat om een kleine zelfstandige of een groot bedrijf, cashflow is immers van cruciaal belang voor het voortbestaan van de onderneming. In dergelijke gevallen kan het inschakelen van een professioneel incassobureau een uitkomst bieden. Maar waarom zou je een bureau als Wigger Van het Laar moeten inschakelen voor je openstaande incasso?


1. Expertise en Ervaring

Allereerst heeft een professioneel incassobureau de kennis en ervaring om efficiënt en effectief met wanbetalers om te gaan. Daarnaast heb je te maken met wet- en regelgeving omtrent incasso waaraan gehouden dient te worden. Zo weten wij precies welke stappen ondernomen moeten worden om een openstaande factuur geïnd te krijgen. Dit voorkomt dat je als ondernemer onnodige fouten maakt die het incassoproces kunnen vertragen of zelfs volledig doen mislukken.

2. Tijdbesparing

Het opvolgen van openstaande facturen kan een tijdrovende klus zijn. Je moet herinneringen sturen, bellen en wellicht zelfs juridische stappen ondernemen. Door ons in te schakelen, wordt kostbare tijd bespaard die je beter kunt besteden aan de daadwerkelijke bedrijfsvoering.

3. Hogere Succesratio

Wij hebben doorgaans een hogere succesratio bij het innen van openstaande schulden dan wanneer je dit zelf zou doen. Dit komt doordat debiteuren vaak sneller geneigd zijn te betalen wanneer een professioneel bureau hen benadert. De druk van een derde partij kan net dat extra zetje zijn dat nodig is om de betaling te ontvangen.

4. Kostenbesparing

Hoewel het inschakelen van een incassobureau kosten met zich meebrengt, kan het op de lange termijn juist kosten besparen. Door sneller en efficiënter te incasseren, verbetert de cashflow en verminder je het risico op oninbare vorderingen.

5. Professionele Benadering

Een goed incassobureau benadert je debiteuren op een respectvolle en correcte manier. Dit is belangrijk voor het behoud van een goede relatie. Onprofessioneel incasseren kan leiden tot negatieve gevolgen voor je bedrijfsreputatie en samenwerking met je klant. Wij weten hoe op een professionele en juridisch correcte manier druk uitgeoefend moet worden zonder de relatie met de klant te schaden; dit noemen wij incasseren met de menselijke maat.


6. Juridische Ondersteuning

Mocht het nodig zijn om juridische stappen te ondernemen, dan kunnen wij je hierin bijstaan. De meeste incassobureaus hebben juristen in dienst of werken samen met advocaten die gespecialiseerd zijn in incassozaken. Dit betekent dat je niet zelf op zoek hoeft naar juridische ondersteuning, maar dit direct via het incassobureau kunt regelen. Bij Wigger Van het Laar hebben we diverse juristen gespecialiseerd in verschillende vakgebieden.

Zoals hierboven genoemd zorgt het inschakelen van een professioneel incassobureau voor een aantal voordelen; wij zien ons echter een bredere rol vervullen dan uitsluitend het zijn van een ‘professioneel incassobureau’. Onze dienstverlening behelst alles op het gebied van financieel juridisch advies, en hebben daarvoor ook de benodigde experts in huis.

Uiteraard behandelen wij incasso-opdrachten, maar benaderen deze wel vanuit een breder financieel juridisch perspectief. Benoemd naar wat wij kunnen betekenen? Neem contact met ons op.


Hulp bij het incasseren van jouw openstaande vorderingen? Druk onderstaande link en lever meteen jouw opdracht aan: ​
Lever direct je opdracht aan

Particuliere verhuurders opgelet! Dit verandert de Wet Betaalbare Huur voor u

Op 1 juli 2024 treedt de Wet Betaalbare Huur in werking. De wet voert een a...

De voordelen van een professioneel incassobureau inschakelen

Wanneer een klant een factuur niet betaalt, kan dit voor een onderneming se...

Schulden onder studenten

Onderwijsinstellingen krijgen steeds meer te maken met schulden onder stude...

Een goede huurovereenkomst voorkomt problemen: Tips en richtlijnen

Het huren van een woning is een belangrijke stap, zowel voor huurders als v...

Help, mijn medewerker heeft financiële problemen. En nu?

Als werkgever van een MKB-bedrijf ben je betrokken bij verschillende aspect...

Het belang van een sterke klantrelatie in debiteurenbeheer

Een goede klantrelatie is van essentieel belang. Niet alleen zorgt het ervo...

Ondernemer vaak de dupe van nieuwe wet schuldsanering

Sinds 1 juli 2023 is de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP) aang...

Goede Algemene voorwaarden om juridische problemen te voorkomen

Een juridisch geschil; over het algemeen zit niemand daar op te wachten. Ee...

3 Tips voor Effectief Debiteurenbeheer

Debiteurenbeheer betreft het proces van effectief beheren en opvolgen van o...