Coulance bij ontruiming woning

Taxaties-2

Onze huurspecialist was als gemachtigde van Woningstichting Sint Joseph verantwoordelijk voor een zaak die in het teken stond van een vordering tot ontruiming in verband het veroorzaken van overlast door de huurder.

In verband met de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus is onder andere aan woningcorporaties gevraagd om coulant te zijn tegenover de huurders. Aedes, vereniging van woningcorporaties, adviseerde al eerder om ruimhartig oplossingen te zoeken voor huurders met betalingsproblemen en huisuitzettingen voorlopig uit te stellen. Wigger Van het Laar draagt deze flexibiliteit een warm hart toe en zoekt met de klanten, in dit geval, graag naar creatieve en werkbare oplossingen.

De Rechtbank heeft in desbetreffende zaak van Sint Joseph het verzoek tot ontruiming toegezegd. In plaats van de drie dragen die de woningstichting vorderde werd uiteindelijk een termijn opgesteld van veertien dagen, met daarbij het verzoek coulant te zijn in deze tijden van corona. Wigger Van het Laar, de gemachtigde van de woningstichting, heeft hiermee ingestemd en is gaan kijken naar een passende en werkbare oplossing om zo de termijn tot ontruiming uit te stellen. Hierbij is rekening gehouden met de belangen van alle betrokken partijen; de huurder en ook de omwonenden. Uiteindelijk zijn er afspraken gemaakt en heeft de huurder onder druk van het gewezen vonnis zelf de woning verlaten en is er een oplossing gevonden.

Hoewel de situatie vroeg om een directe aanpak en er harde maatregelen genomen zijn is de uiteindelijke ontruiming wel zorgvuldig en met aandacht voor de huurder als mens georganiseerd.

Meer informatie over deze zaak is onder andere te lezen op uitspraken.rechtspraak.nl >>>

Op de website van Aedes is ook meer informatie te lezen over de maatregelen die de vereniging van woningcorporaties treft in deze tijden van corona. Klik hier om de website te bezoeken.

Eigen woning en hypotheek na scheiding
Explootvrije dagen
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
maandag 25 oktober 2021

Captcha afbeelding

Bellen

E-mail

What's App

Zoeken

Online dossier

Aanleveren opdracht

Direct betalen

Incassokosten

Tarieven