Martijn bij WVHL in goede handen

Martijn-Hannink-WVHL

Bij Wigger Van het Laar hebben we een klein, enthousiast, deskundig en gedreven team. Eén van de medewerkers is Martijn Hannink die sinds april 2018 werkzaam is binnen ons team. In dit bericht stelt hij zich voor.  

De eerste 10 maanden was ik als stagiair werkzaam bij WVHL en daarna ben ik in loondienst ben. Op deze manier ben ik langzamerhand een vertrouwd gezicht en stabiele factor binnen ons kantoor geworden. De afgelopen jaren heb ik mij zowel met onze incasso- als executiediensten beziggehouden. Op dit moment ben ik voornamelijk bezig met onze executiewerkzaamheden en behandel ik de verzoeken van advocaten of andere deurwaarderskantoren als zij vragen of wij een ambtelijk stuk kunnen betekenen.

Leren & ontwikkelen

Ontwikkeling staat bij mij centraal. Zoals gezegd ben ik bij WVHL begonnen als stagiair vanuit mijn MBO-4 opleiding Juridisch-Administratieve Dienstverlening. Ik heb besloten om mij daarna juridisch te gaan ontwikkelen, waardoor ik sinds vorig jaar student HBO-Rechten ben. In de Corona-periode ben ik vervolgens verder gaan nadenken en ben ik steeds enthousiaster geworden over het vak van de gerechtsdeurwaarder. Sinds september ben ik nu tevens student aan de deurwaardersopleiding bij de Hogeschool Utrecht.  

Twentse waarden: betrokken, doordacht en positief

Ik zie mijzelf als een nuchtere Twentse jongen, een geboren en getogen Almeloër. De Twentse normen en waarden inspireren mij en zijn terug te zien in mijn werk. Het ´doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg´ is iets wat mij kenmerkt. Eerlijkheid en respect staan hierbij hoog in het vaandel voor mij. Als Almelose jongen weet ik wat er in onze stad en onze regio speelt en kan ik hierdoor goed met mijn stadsgenoten communiceren. Ik ben immers, naast mijn werkzaamheden bij WVHL en mijn studies, ook actief bij de voetbal en ben ik al jaren fanatiek supporter van Heracles Almelo.  

Persoonlijke & menselijke benadering 

Ik houd van een menselijke benadering in de dossiers. In overleg is er met mij veel mogelijk. De harde maatregelen die ik moet nemen zie ik als noodzakelijk. Dit neemt niet weg dat ik altijd voor mijn klanten zal opkomen. Het staat buiten kijf dat een vordering geïncasseerd moet worden. De manier waarop is een betere vraag. Ik kies hiervoor altijd de persoonlijke en menselijke benadering. Voorwaarde is hiervoor wel dat de debiteur van zich moet laten horen en bereid moet zijn tot een oplossing te komen.  

In de praktijk

Ik wil afsluiten met een voorbeeld uit de praktijk. Ik heb laatst, vanwege het meermaals niet nakomen van een betalingsregeling, beslag moeten laten leggen op een bankrekening. Vervolgens heb ik de debiteur op vrijdagmiddag, na onze sluitingstijd opgebeld. Ik heb in goed overleg met de debiteur besloten om niet het volledige saldo op de bankrekening op te eisen zodat de debiteur zijn werkzaamheden kon blijven voortzetten. Ik heb duidelijke afspraken gemaakt met de debiteur en een nieuwe betalingsregeling afgesproken. Het gevolg hiervan een tevreden debiteur, een tevreden klant vanwege een grote betaling en ik ging uiteindelijk ook met een tevreden gevoel het weekend in.  

De menselijke maat 

Karin Wigger is erg tevreden met de inzet en gedrevenheid van Martijn Hannink: "Het is mooi dat Martijn zich zo ontwikkelt op ons kantoor en wij werken hier graag aan mee en wij verwachten dat Martijn uiteindelijk een andere deurwaarder gaat worden en die een positieve impact realiseert bij het oplossen en voorkomen van de schuldproblematiek!"

Bovendien is het voor haar mooi om te zien dat Martijn, net zoals de andere collega's, de werkwijze hanteren die passend is bij de missie van WVHL: 'het innen van gelden en schulden voor alle partijen in goede banen leiden'. Karin: "Wij kijken vanuit een breder perspectief naar het innen van gelden en schulden en houden rekening met de situatie van alle betrokkenen. Door een persoonlijke benadering te combineren met een gedegen kennis van (juridische) zaken komen we tot creatieve en doordachte ideeën die helpen om huidige en toekomstige problemen op te lossen. Bij Wigger Van het Laar werken we vanuit de menselijke maat. Wij laten ons hart spreken maar zijn tegelijk hard als dat nodig is. Ofwel, stevig maar altijd eerlijk en rechtvaardig."  

Het nieuwe schooljaar is begonnen
Het beslagrecht wordt ingrijpend veranderd
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
maandag 25 oktober 2021

Captcha afbeelding

Bellen

E-mail

What's App

Zoeken

Online dossier

Aanleveren opdracht

Direct betalen

Incassokosten

Tarieven