“Verwarde huurder is kwelduivel”

Verwarde huurder

Afgelopen weekend verscheen er in TC Tubantia een artikel met de titel "Verwarde huurder is kwelduivel". Bij de verschillende woningcorporaties in Twente wordt geconstateerd dat er steeds vaker sprake is van problematiek omtrent verwarde huurders. In 2015 zijn de zorgtaken overgeheveld naar de gemeente. Sindsdien zijn de klachten bij de verschillende corporaties flink opgelopen en verergerd.

Bij Wigger Van het Laar hebben we verschillende woningcorporaties als klant/opdrachtgever. Ook wij concluderen dat de procedures en zaken, met daarin overlast van verwarde huurders, zijn toegenomen. Natuurlijk wordt er altijd geprobeerd om met de huurder(s) en de omwonenden in gesprek te gaan, maar helaas is dit niet altijd mogelijk. De redenen hiervoor kunnen verschillend zijn. Meestal hebben ze vooral betrekking op het niet mee willen werken aan een oplossing, de situatie niet erkennen of angst bij de partijen om te praten. 

Maatwerk in contact met huurders
Manon Steggink, huurspecialist binnen het team van WVHL: "Wij kijken altijd naar de specifieke situatie, want geen enkele casus is hetzelfde. Maatwerk vinden wij zeer belangrijk. We beoordelen het opgebouwde dossier en bespreken samen met de contactpersonen van de woningstichting een plan van aanpak. Soms kan een procedure niet worden voorkomen en is er sprake van een groot spoedeisend belang. De inhoudelijke juridische procedure bij de kantonrechter wordt ook van A tot Z door ons behandeld."

Het mag duidelijk zijn: Wigger Van het Laar sluit haar ogen niet voor de problematiek, maar denkt in oplossingen. "Wij houden daarnaast onze actuele kennis op peil door het lezen van de uitspraken op dit gebied, door het geven van opleidingen en ook door het zelf volgen van cursussen.", aldus Manon Steggink die zelf ook deelnemer zal zijn tijdens één van de cursussen op onze eigen locatie. 


Cursus Huurrecht 

Op donderdag 17 oktober aanstaande staat er bij WVHL een cursus huurrecht gepland. De cursus is uitermate geschikt voor advocaten, juristen en voor medewerkers van woningcorporaties. Voor deze cursus worden bovendien PE-punten toegekend.  

"Voor alle partijen een win-win-winsituatie"
Sylvana nieuwe incasso- en executiemedewerker
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
vrijdag 29 mei 2020

Captcha afbeelding

Bellen

E-mail

What's App

Zoeken

Online dossier

Aanleveren opdracht

Direct betalen

Incassokosten

Tarieven